Lithium-Ion

Lithium-Ion batterijen zijn de Elite accu’s onder de batterijen

→ Zeer onderhoudsvriendelijk

→ Tussentijds te laden

→ Licht in gewicht

→ Enorm duurzaam door de langere levensduur

Nieuwe batterijtechnologie

De techniek van een lithium-ion accu heeft als kenmerk de hoge energiedichtheid. 

Binnen in een Lithium batterij bevinden zich verschillende lagen van verschillende materialen.

Wanneer je een Lithium-ion batterij oplaadt dan worden de ionen door de elektriciteit, in één van de lagen ‘geduwd’. Wanneer je de batterij gaat gebruiken verplaatsen de ionen zich weer naar een andere laag waardoor er energie vrijkomt.

 

Door deze batterijtechniek kan er meer energie opgeslagen worden per kg dan bij andere accu’s.

Een lithium-Ion batterij levert binnen hetzelfde batterijvolume vier keer zoveel batterijcapaciteit. Door de hogere energiedichtheid kan er tot 75% volume/gewicht vrijkomen.

Voordelen van een Lithium-Ion batterij

Zoals bekend heeft de klassieke loodbatterij een prima prijs/kwaliteit verhouding. 

Echter de voordelen van een Lithium-Ion batterij komen steeds meer onder de aandacht.

Een lithium-Ion batterij levert binnen hetzelfde batterijvolume vier keer zoveel batterijcapaciteit. Door de hogere energiedichtheid kan er tot 75% volume/gewicht vrijkomen. De langere levensduur maakt deze accu’s aantrekkelijk. Bij intensief gebruik kan men rekenen op een cycli tot 7000.

Laadtijden zijn extreem snel. Laden in minder dan een uur is zeker mogelijk. Dit kan door bijvoorbeeld in ieder pauze te laden. Hierdoor wordt de autonomie opgevoerd, zonder daarbij de levensduur in gevaar te brengen.

In sommige gevallen kan een machine met een verbrandingsmotor omgebouwd worden tot een elektrische machine. Wij adviseren u graag in de mogelijkheden. 

Kort samengevat; de nieuwe technologie van een lithium batterij brengt enorm veel voordelen met zich mee.

Welke accu hebben we voor u op voorraad?

Bekijk nu onze online voorraad.
Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u advies nodig bij het kiezen van de juiste accu neem dan nu contact met ons op.
We adviseren u graag

Tractie

De tractie batterij wordt ingezet voor het voortbewegen van elektrische voertuigen. De capaciteit is afhankelijk van de totale oppervlakte van de platen in elke cel.

Semi-tractie

Een semi-tractie wordt ingezet wanneer je langdurig stroom nodig hebt. Door de dikkere loodplaten en glasvezel separatie kunnen deze accu's maar tot 50% ontladen worden.

Lithium

Extreem laag in gewicht en super in kwaliteit. Dit is de Elite onder de accu's. Ze hebben een langere levensduur, zijn zeer zuinig in gebruik en nagenoeg onderhoudsvrij

BATTERIJBV