Semi-tractie

In de groep van de semi-tractie batterijen bevinden zich AGM en gel batterijen. Beide batterijen zijn loodzuurbatterijen.

→ Voorzien van een ventiel

→ Verzegeld met speciale drukventielen die niet geopend mogen worden

→Volledig onderhoudsvrij

Gel en AGM batterijen

Een gel batterij is een loodzuurbatterij.

– maakt gebruik van thixotropisch gegelificeerd elektrolyt

Wat eenvoudiger uitgelegd: bij thixotropie wordt een vloeistof extra vloeibaar wanneer er energie wordt ingebracht, bijvoorbeeld door omroeren of schudden. Zodra dit stopt neemt in rust de viscositeit snel toe: de vloeistof wordt dan snel ‘dikker’.

 – Beschikt over een microporeuze plastiek separator.


Een AGM batterij is ook een loodzuurbatterij.

– houdt haar elektrolyt in een sponsachtige seperator van glasvezels

– kan niet lekker en daardoor te gebruiken in iedere positie

Verschil tussen gel en AGM batterijen

Het electrisch vermogen van een gel-batterij zal door het fysische eigenschappen van het gegelificeerde elektrolyt, sneller afnemen wanneer de temperatuur onder 0°C daalt. Gelbatterijen zijn beter voor herhaalde diepe ontladingen, echter het lood dat vrij aanwezig is tussen de platen kan aanleiding geven tot kortsluiting.
Gelbatterijen met een plastic separator zijn beter bestand tegen stilstand en diepe ontladingen.

AGM batterijen presteren juist beter in koude omgevingen. Zelfs in uitzonderlijke koude omgevingen.
Daarnaast zijn de resultaten ook beter bij een hoge stroombelasting en hoog-vermogen toepassingen.
Doordat de het elektrolyt bij een AGM batterij (AGM=Absorbed Glass Mat) in de speciale glasvezel separator wordt gevangen wordt meer dan 99% van het gevormde gas gerecombineerd. Wanneer je maximum ontladingsgrens van deze batterij respecteert, word er met gemak een levensduur van 500 cycli gehaald.

Welke accu hebben we voor u op voorraad?

Bekijk nu onze online voorraad.
Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u advies nodig bij het kiezen van de juiste accu neem dan nu contact met ons op.
We adviseren u graag

Tractie

De tractie batterij wordt ingezet voor het voortbewegen van elektrische voertuigen. De capaciteit is afhankelijk van de totale oppervlakte van de platen in elke cel.

Semi-tractie

Een semi-tractie wordt ingezet wanneer je langdurig stroom nodig hebt. Door de dikkere loodplaten en glasvezel separatie kunnen deze accu's vaak maar tot 50% ontladen worden.

Lithium

Extreem laag in gewicht en super in kwaliteit. Dit is de Elite onder de accu's. Ze hebben een langere levensduur, zijn zeer zuinig in gebruik en nagenoeg onderhoudsvrij

BATTERIJBV