Automatisch watervulsysteem

Wanneer een batterij geladen wordt ontstaat er een temperatuurstijging. Afhankelijk van de ontladingsdiepte van de batterij. Hoe dieper de voorgaande ontlading, hoe sterker de temperatuurstijging tijdens het opladen.

De temperatuurtoename en het ontstaan van waterstof zorgen er samen voor dat er water verdwijnt uit de batterij. Hierdoor daalt het elektrolyt-niveau en drogen de platen uit. 

Onvoldoende vloeistof in een batterijcel is de veroorzaker van de meeste gevallen van onderhoud aan batterijen en elektrische voertuigen.

Door te voorkomen dat de batterijcellen onvoldoende vloeistof bewaren wordt de levensduur van een batterij aanzienlijk verlengd.

Het handmatig bijvullen van een accu brengt flink wat risico’s met zich mee. Belangrijk is het juiste elektrolyt-niveau aan te houden.  Te laag is gevaarlijk voor de plante, te hoog kan overkoken tijdens het laden 

veroorzaken wat weer zuurverlies creëert.

Door een automatisch vulsysteem van ons te gebruiken nemen we u al deze problemen en risico's uit handen.

Voordelen op een rijtje!

Ons  automatisch watervulsysteem werkt tijdbesparend en kostenbesparend.

Wanneer men handmatig een batterij van 80 Volt (40 cellen) zou moeten vullen dan kan men daar gerust een half uur voor uittrekken. Bij gebruik van ons automatisch vulsysteem duurt het ergens tussen een halve en een hele minuut.

→ Kostenbesparend

→ Levensduur verlengend

→ Kwalitatief materiaal

→ Eenvoudig te installeren

→ Past op elke batterij

Vraag ons gerust om advies

Bekijk ons automatisch watervulsysteem

Voorkom onnodige onderhoudskosten en verleng de levensduur van uw batterij

Meer infoNu aanschaffen
BATTERIJBV

Tractie

De tractie batterij wordt ingezet voor het voortbewegen van elektrische voertuigen. De capaciteit is afhankelijk van de totale oppervlakte van de platen in elke cel.

Semi-tractie

Een semi-tractie wordt ingezet wanneer je langdurig stroom nodig hebt. Door de dikkere loodplaten en glasvezel separatie kunnen deze accu's maar tot 50% ontladen worden.

Lithium

Extreem laag in gewicht en super in kwaliteit. Dit is de Elite onder de accu's. Ze hebben een langere levensduur, zijn zeer zuinig in gebruik en nagenoeg onderhoudsvrij