Tractiebatterij

Een tractiebatterij wordt gebruikt voor de aandrijving van een voertuig, maar ook voor verlichting. Tractie betekent letterlijk; aandrijving.

Een tractiebatterij bestaat uit een metalen of een plastic container waarin zich een aantal losse cellen bevinden.
De cellen in de container worden door middel van opvulplaten geklemd en gescheiden. De platen dienen ook voor onderlinge koeling.
Door een coating aan de binnenkant van de container wordt deze beschermt tegen het zuur van de accu.

Het draait bij een tractiebatterij vooral om het proces dat plaatsvindt tijdens het ontladen van de batterij.
De actieve massa wordt omgezet naar loodsulfaat.
Het mengsel van water en elektrolyt bevat zwavelzuur. Dit reageert met het lood en het looddioxide waardoor de zwaveldeeltjes aan het elektrolyt wordt onttrokken.

De gebruiks-intensiteit en de leeftijd van de tractiebatterij beïnvloeden de capaciteit. De actieve massa veroorzaakt slijtage aan de platen. Door dit proces raden wij aan een tractiebatterij niet meer dan 80% te ontladen.  

Voltage

Een batterijcel is een smalle lange container en heeft een batterijspanning van 2 Volt. De individuele cellen worden met elkaar verbonden met een koperen of een loden verbinding.
De totale spanning van een tractiebatterij hangt dus af van het aantal cellen dat er gebruikt is.

→ 24 Volt (12 cellen)
→ 36 Volt (18 cellen)
→ 48 Volt (24 cellen)
→ 72 Volt (36 cellen)
→ 80 Volt (40 cellen)
→ 96 Volt (48 cellen)

Watervulsysteem

Wanneer een batterij geladen wordt ontstaat er een temperatuurstijging. Dit is afhankelijk van de diepte van ontlading van de batterij.

Door de temperatuurtoename en het ontstaan van waterstofgas verdwijnt er water uit de batterij waardoor het elektrolyt-niveau daalt. 

Onvoldoende vloeistof in een batterij is de belangrijkste oorzaak voor onderhoud aan batterijen en elektrische voertuigen.

Door een automatisch vulsysteem te gaan gebruiken neemt de kans op extra kosten enorm af. 

Automatisch watervulsysteem

Ontdek alles over kostenbesparing door ons automatisch vulsysteem te gebruiken

Meer info

Tractie

De tractie batterij wordt ingezet voor het voortbewegen van elektrische voertuigen. De capaciteit is afhankelijk van de totale oppervlakte van de platen in elke cel.

Semi-tractie

Een semi-tractie wordt ingezet wanneer je langdurig stroom nodig hebt. Door de dikkere loodplaten en glasvezel separatie kunnen deze accu's met gemak tot 50% ontladen worden.

Lithium

Extreem laag in gewicht en super in kwaliteit. Dit is de Elite onder de accu's. Ze hebben een langere levensduur, zijn zeer zuinig in gebruik en nagenoeg onderhoudsvrij

Startbatterij

Een startaccu doet zin naam eer aan en wordt gebruikt om motors mee te starten. Voor elke toepassing kunnen wij u een startaccu leveren.

BATTERIJBV

Welke accu hebben we voor u op voorraad?

Bekijk nu onze online voorraad.
Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u advies nodig bij het kiezen van de juiste accu neem dan nu contact met ons op.
We adviseren u graag